Do góry

Przekąski Przepis na:

Chipsy z tortilli kukurydzianej z guacamole i serową salsą

Chipsy z tortilli kukurydzianej z guacamole i serową salsą

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 98

Dodano:

Odsłon: 1239

Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"

Składniki

  • 1 małe opakowanie chipsów z tortilli
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 mały pomidor
  • 1 obrana mała czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • 1/2 szklanki śmietanki 30%
  • 50 g serka topionego paprykowego
  • świeża natka pietruszki
  • sól sodowo-potasowa
  • pieprz
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę.

  2. Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado.

  3. Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki.

  4. W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem.

  5. Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń