Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6746
Składniki
Awokado przekrój na pół i wyciągnij pestkę, wydłub miąższ przy pomocy łyżki stołowej, następnie przy pomocy widelca rozgnieć awokado na pastę.
Pomidory i czerwoną cebulę pokrój w drobną kostkę, dodaj do awokado.
Do guacamole wyciśnij sok z połówki cytryny, dopraw solą i pieprzem, wsyp łyżeczkę posiekanej natki pietruszki.
W rondelku zagotuj śmietankę i dodaj serek topiony, dopraw solą i pieprzem.
Chipsy podawaj w miseczce razem z guacamole i serową salsą w małych miseczkach.