Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy na karnawałowe przyjęcie. Chrupiąca i aromatyczna przekąska.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8649
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10279
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4668
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 739
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać z piasku. Pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć na 10 minut do zimnej wody. Płukanie ziemniaków w zimnej wodzie pozwoli pozbyć się nadmiaru skrobi dzięki czemu chipsy będą chrupiące. Plasterki ziemniaków wyjmujemy i osączamy z wody na papierowych ręcznikach. Na każdym plasterku układamy gałązkę zioła, posypujemy solą i czosnkiem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę z perforacją i spryskujemy olejem. Pieczemy w 180 C prze kilkanaście, kilkadziesiąt minut, lub w 200 C z termoobiegiem kilkanaście minut.