Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy na karnawałowe przyjęcie. Chrupiąca i aromatyczna przekąska.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4793
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1859
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4793
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać z piasku. Pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć na 10 minut do zimnej wody. Płukanie ziemniaków w zimnej wodzie pozwoli pozbyć się nadmiaru skrobi dzięki czemu chipsy będą chrupiące. Plasterki ziemniaków wyjmujemy i osączamy z wody na papierowych ręcznikach. Na każdym plasterku układamy gałązkę zioła, posypujemy solą i czosnkiem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę z perforacją i spryskujemy olejem. Pieczemy w 180 C prze kilkanaście, kilkadziesiąt minut, lub w 200 C z termoobiegiem kilkanaście minut.