Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy na karnawałowe przyjęcie. Chrupiąca i aromatyczna przekąska.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 889
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9823
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 889
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5996
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9823
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać z piasku. Pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć na 10 minut do zimnej wody. Płukanie ziemniaków w zimnej wodzie pozwoli pozbyć się nadmiaru skrobi dzięki czemu chipsy będą chrupiące. Plasterki ziemniaków wyjmujemy i osączamy z wody na papierowych ręcznikach. Na każdym plasterku układamy gałązkę zioła, posypujemy solą i czosnkiem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę z perforacją i spryskujemy olejem. Pieczemy w 180 C prze kilkanaście, kilkadziesiąt minut, lub w 200 C z termoobiegiem kilkanaście minut.