Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy na karnawałowe przyjęcie. Chrupiąca i aromatyczna przekąska.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 212
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8662
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 443
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać z piasku. Pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć na 10 minut do zimnej wody. Płukanie ziemniaków w zimnej wodzie pozwoli pozbyć się nadmiaru skrobi dzięki czemu chipsy będą chrupiące. Plasterki ziemniaków wyjmujemy i osączamy z wody na papierowych ręcznikach. Na każdym plasterku układamy gałązkę zioła, posypujemy solą i czosnkiem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę z perforacją i spryskujemy olejem. Pieczemy w 180 C prze kilkanaście, kilkadziesiąt minut, lub w 200 C z termoobiegiem kilkanaście minut.