Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe chipsy na karnawałowe przyjęcie. Chrupiąca i aromatyczna przekąska.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8677
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7280
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4983
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327956
Składniki
Ziemniaki dobrze opłukać z piasku. Pokroić w cieniutkie plasterki, włożyć na 10 minut do zimnej wody. Płukanie ziemniaków w zimnej wodzie pozwoli pozbyć się nadmiaru skrobi dzięki czemu chipsy będą chrupiące. Plasterki ziemniaków wyjmujemy i osączamy z wody na papierowych ręcznikach. Na każdym plasterku układamy gałązkę zioła, posypujemy solą i czosnkiem. Ziemniaki przekładamy na blaszkę z perforacją i spryskujemy olejem. Pieczemy w 180 C prze kilkanaście, kilkadziesiąt minut, lub w 200 C z termoobiegiem kilkanaście minut.