Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. Przepis jest bardzo prosty a chleb smakuje najlepiej jeśli wykorzystamy mocno dojrzałe banany. Jak dodatek proponujemy orzechy włoskie ale można również wykorzystać inne bakalie. Więcej na blogu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24842
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 83
Składniki
• Masło roztapianym w mikrofali i dodajemy do miski z rozgniecionymi bananami (najlepiej robić to widelcem) • Do osobnej miski dodajemy cukier oraz jajko, ubijamy na puszystą masę i przelewamy do rozgniecionych bananów • Mąkę, sodę oraz sól mieszamy razem a następnie dodajemy do miski z bananami powoli mieszając • Ew. dodatkowo orzechy włosie kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do gotowego ciasta
• Ciasto wylewamy na formę do pieczenia (smarujemy masłem tylko spód) • Chleb pieczemy przez około 55 minut w temperaturze 180 stopni, bez termoobiegu • Pod koniec pieczenia sprawdzamy chleb wbijając patyczek, jeśli jest suchy to znaczy że chleb jest gotowy • Przed krojeniem pozwalamy aby chleb ostygnął przez około 15 minut