Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam pyszny chlebek czosnkowy, który szybko znika z talerza. Chlebek może być dobrym dodatkiem do sałatek jak i do grilla.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
W letnim mleku rozpuszczamy cukier, sól oraz suche drożdże. Gdy wszystko będzie dobrze wymieszane dodajemy mąkę a następnie jajko. Pod koniec wyrabiania dodajemy masło. Masło musi być miękkie aby lepiej nam się wchłaniało w ciasto. Gdy masło już będzie dobrze wyrobione z ciastem rozpłaszczamy i odstawiamy na godzinę w ciepłe miejsce. Proces fermentacji można skrócić dając do piekarnika nagrzanego na 50 stopni na ok pół godziny. Gdy ciasto będzie nam wyrastało przygotowujemy masło do posmarowania. Żółtko ucieramy z miękkim masłem, następnie dodajemy czosnek i szczypiorek. Gdy ciasto jest już wyrośnięte nacinamy tempom stroną noża, aby było lepiej nam rwać po upieczeniu chlebek. Smarujemy przygotowanym wcześniej masłem i posypujemy tartym serem mozzarella. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni.