Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 53
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 741
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Mleko podgrzać, drożdże pokruszyć, dodać cukier i łyżkę mąki. Wymieszać i zostawić na około 10 minut. Resztę składników wrzucić do miski, dodać wyrośnięty rozczyn i rozpuszczone masło, zagnieść ciasto i zostawić na około godzinę.
Masło wyciągnąć wcześniej, aby było miękkie. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Dodać do masła resztę składników i wymieszać.
Wyrośnięte ciasto rozwałkować, posmarować masłem, pociąć na paski, które należy zwijać w harmonijkę. Układać obok siebie w małej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można posypać serem. Piec około 30 minut.
Jeść szybko, bo od razu znika. Smacznego! :)