Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta przekąska z ciasta francuskiego z farszem z kiszonej kapusty i grzybów.....
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 28
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 71
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 40
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 149
Nie zawsze mięso jest dobrą alternatywą na obiad. Od czasu do czasu można zr...
Odsłon: 28
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 71
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 40
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 149
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Odcedzić, pokroić w drobną kostkę.
Kapustę ugotować, odcedzić, dobrze odcisnąć z nadmiaru płynu, posiekać.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Płaty ciasta francuskiego rozwinąć, pozostawiając je na papierze. Ostrym nożem wyciąć dwa trójkąty. Jeden z nich przełożyć na blachę do pieczenia, nałożyć farsz, przykryć drugim trójkątem.
Nożem przeciąć paski przez dwie warstwy ciasta, pozostawiając w środku pieniek. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Z pozostałego ciasta można wyciąć gwiazdki i ułożyć na choince.
Jajko roztrzepać z łyżką wody, posmarować choinkę. Można dodatkowo posypać czarnuszką, sezamem lub kminkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.