Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta przekąska z ciasta francuskiego z farszem z kiszonej kapusty i grzybów.....
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 72
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 56
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 451
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 72
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 56
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 451
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Odcedzić, pokroić w drobną kostkę.
Kapustę ugotować, odcedzić, dobrze odcisnąć z nadmiaru płynu, posiekać.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Płaty ciasta francuskiego rozwinąć, pozostawiając je na papierze. Ostrym nożem wyciąć dwa trójkąty. Jeden z nich przełożyć na blachę do pieczenia, nałożyć farsz, przykryć drugim trójkątem.
Nożem przeciąć paski przez dwie warstwy ciasta, pozostawiając w środku pieniek. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Z pozostałego ciasta można wyciąć gwiazdki i ułożyć na choince.
Jajko roztrzepać z łyżką wody, posmarować choinkę. Można dodatkowo posypać czarnuszką, sezamem lub kminkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.