Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i prosta przekąska z ciasta francuskiego z farszem z kiszonej kapusty i grzybów.....
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 449
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 36
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5690
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 968
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 252
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 38274
Składniki
Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości. Odcedzić, pokroić w drobną kostkę.
Kapustę ugotować, odcedzić, dobrze odcisnąć z nadmiaru płynu, posiekać.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na łyżce oleju. Kapustę wymieszać z grzybami i cebulą, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Płaty ciasta francuskiego rozwinąć, pozostawiając je na papierze. Ostrym nożem wyciąć dwa trójkąty. Jeden z nich przełożyć na blachę do pieczenia, nałożyć farsz, przykryć drugim trójkątem.
Nożem przeciąć paski przez dwie warstwy ciasta, pozostawiając w środku pieniek. Paski ciasta skręcić wokół własnej osi. Z pozostałego ciasta można wyciąć gwiazdki i ułożyć na choince.
Jajko roztrzepać z łyżką wody, posmarować choinkę. Można dodatkowo posypać czarnuszką, sezamem lub kminkiem. Piec w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut. Podawać na ciepło lub zimno.