Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tapas podawane na ciepło. Oryginalne chorizo z Madery.
Oliwę rozgrzałem na średnim ogniu. Chorizo pokroiłem w grube plastry. Włożyłem je na rozgrzaną patelnię, obsmażyłem z obu stron na złoty kolor.
Dodałem czosnek i chwilę go obsmażyłem, dodałem wino oraz miód. Zwiększyłem ogień i podgrzewałem aż wino odparowało.
Papryka na miodzie jest bardzo delikatna i mięciutka, zwłaszcza skórka papryki:)
Odsłon: 374
Przepis dnia
Smaczny i aromatyczny dodatek do dekoracji ciast, a także pyszny smakołyk.
Odsłon: 10454
Pyszna, soczysta, pachnąca świętami szyneczka w cudownej glazurze :) Goździki...
Odsłon: 11119
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51031
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 162
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Dobry sposób na zagospodarowanie nadmiaru pomidorów, zwłaszcza dla miłośników...
Odsłon: 51031
Babeczki z jeżyną o smaku cytrynowym są wilgotne, puszyste, pełne jagód i aro...
Odsłon: 28
Pyszne młode ziemniaczki z twarożkiem ziołowym z koperkiem polecają się na ob...
Odsłon: 162
Botwina to zupa z młodych liści buraków, którą możemy przygotować tylko wiosn...
Odsłon: 371
Składniki
Oliwę rozgrzałem na średnim ogniu. Chorizo pokroiłem w grube plastry. Włożyłem je na rozgrzaną patelnię, obsmażyłem z obu stron na złoty kolor. Dodałem czosnek i chwilę go obsmażyłem, dodałem wino oraz miód. Zwiększyłem ogień i podgrzewałem aż wino odparowało.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Muffinki śniadaniowe
Przekąski
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Przekąski
Ziemniaczki zapiekane z twarożkiem
Przekąski
Rolada gołąbkowa z mięsem, kaszą i dodatkami
Muffinki śniadaniowe
Przygotowane we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer. Były już muffinki z jeż...
Odsłon: 22
Wątróbka zapiekana w jabłkach
Wątróbka drobiowa zapiekana w jabłku smakuje wybornie.
Odsłon: 87