Do góry

Przekąski Przepis na:

Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku

Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku

Autor:

Przepisów i artykułów: 883 Ocena: 16967

Dodano:

Odsłon: 722

Tapas podawane na ciepło. Oryginalne chorizo z Madery.

Składniki

  • 200 g chorizo, najlepiej gotowanej
  • 1 duża łyżka miodu
  • 100 ml czerwonego wytrawnego wina
  • 4 ząbki czosnku
  • oliwa do smażenia
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Chorizo glazurowane w winie, miodzie i czosnku

Przygotowanie

  1. Oliwę rozgrzałem na średnim ogniu. Chorizo pokroiłem w grube plastry. Włożyłem je na rozgrzaną patelnię, obsmażyłem z obu stron na złoty kolor.
    Dodałem czosnek i chwilę go obsmażyłem, dodałem wino oraz miód. Zwiększyłem ogień i podgrzewałem aż wino odparowało.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 21 lipca 2016 Pyszne kiełbaski, na pewno kiedyś je zdobędę.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 20 lipca 2016 No właśnie, tutaj zaskoczenie...hiszpańskie chorizo różni się os portugalskiego ostrością i stopniem wysuszenia. Każde tapas wciągnę. Pozdrawiam The Kings of tapas...rewelka.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń