Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca cukinia, panierowana w panierce panko i parmezanie - doskonala przystawka, przekaska lub nawet caly posilek z pikantnym sosem pomidorowym, najlepiej domowym.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1078
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1047
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12963
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1078
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1047
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12963
Składniki
Cukinie umyc i pokroic w slupki, nie trzeba obierac. Wlozyc do durszlaka i posolic, poczekac chwile az wycieknie z nich woda - im wiecej jej bedzie, tym beda bardziej chrupiace. Przygotowujemy jajka do panierowania, na innym talerzu panierke panko z polowa parmezanu Obtaczamy paluszki najpierw w jajku, potem w panierce z parmezanem i smazymy na glebokim oleju. Kiedy paluszki beda zlote, kladziemy je na kratke, aby obciekly z tluszczu i nastepnie obtaczamy w reszcie parmezanu.
Podajemy na goraco z sosem pomidorowym i bazylia.