Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiąca cukinia z parmezanem

Chrupiąca cukinia z parmezanem

Autor:

Przepisów i artykułów: 317 Ocena: 6052

Dodano:

Odsłon: 837

Chrupiaca cukinia, panierowana w panierce panko i parmezanie - doskonala przystawka, przekaska lub nawet caly posilek z pikantnym sosem pomidorowym, najlepiej domowym.

Składniki

  • 3 duże cukinie
  • 3 średnie jajka
  • 300 g panierki panko
  • 200 g parmezanu
  • sól, pieprz
  • sos pomidorowy
  • świeża bazylia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiąca cukinia z parmezanem

Przygotowanie

  1. Cukinie umyc i pokroic w slupki, nie trzeba obierac.
    Wlozyc do durszlaka i posolic, poczekac chwile az wycieknie z nich woda - im wiecej jej bedzie, tym beda bardziej chrupiace.
    Przygotowujemy jajka do panierowania, na innym talerzu panierke panko z polowa parmezanu
    Obtaczamy paluszki najpierw w jajku, potem w panierce z parmezanem i smazymy na glebokim oleju.
    Kiedy paluszki beda zlote, kladziemy je na kratke, aby obciekly z tluszczu i nastepnie obtaczamy w reszcie parmezanu.

  2. Podajemy na goraco z sosem pomidorowym i bazylia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (21)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń