Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca cukinia, panierowana w panierce panko i parmezanie - doskonala przystawka, przekaska lub nawet caly posilek z pikantnym sosem pomidorowym, najlepiej domowym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118042
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118042
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8385
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2110
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1532
Składniki
Cukinie umyc i pokroic w slupki, nie trzeba obierac. Wlozyc do durszlaka i posolic, poczekac chwile az wycieknie z nich woda - im wiecej jej bedzie, tym beda bardziej chrupiace. Przygotowujemy jajka do panierowania, na innym talerzu panierke panko z polowa parmezanu Obtaczamy paluszki najpierw w jajku, potem w panierce z parmezanem i smazymy na glebokim oleju. Kiedy paluszki beda zlote, kladziemy je na kratke, aby obciekly z tluszczu i nastepnie obtaczamy w reszcie parmezanu.
Podajemy na goraco z sosem pomidorowym i bazylia.