Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiaca cukinia, panierowana w panierce panko i parmezanie - doskonala przystawka, przekaska lub nawet caly posilek z pikantnym sosem pomidorowym, najlepiej domowym.
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1853
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5658
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5634
Składniki
Cukinie umyc i pokroic w slupki, nie trzeba obierac. Wlozyc do durszlaka i posolic, poczekac chwile az wycieknie z nich woda - im wiecej jej bedzie, tym beda bardziej chrupiace. Przygotowujemy jajka do panierowania, na innym talerzu panierke panko z polowa parmezanu Obtaczamy paluszki najpierw w jajku, potem w panierce z parmezanem i smazymy na glebokim oleju. Kiedy paluszki beda zlote, kladziemy je na kratke, aby obciekly z tluszczu i nastepnie obtaczamy w reszcie parmezanu.
Podajemy na goraco z sosem pomidorowym i bazylia.