Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-07-2023
Uwielbiamy takie pieczywo i często robimy. Dzisiaj z czarnymi oliwkami i ogródkowym rozmarynem. Dzięki solance ciasto jest chrupiące z zewnątrz.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 292
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1395
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4330
Składniki
Drożdże wymieszać z mąką. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i olej. Wymieszać i zagnieść ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Następnie ciasto zagnieść na blacie lekko odsypanym mąką. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. W ciasto powkładać oliwki, lekko skropić olejem i posmarować solanką. Rozłożyć igiełki rozmarynu. Piec w 210 C przez ok. 20 minut. Do lekkiego zrumienienia.