Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 22-07-2023
Uwielbiamy takie pieczywo i często robimy. Dzisiaj z czarnymi oliwkami i ogródkowym rozmarynem. Dzięki solance ciasto jest chrupiące z zewnątrz.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4849
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327674
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8593
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7104
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4849
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327674
Składniki
Drożdże wymieszać z mąką. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, wodę i olej. Wymieszać i zagnieść ciasto. Miskę przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. 60 minut. Następnie ciasto zagnieść na blacie lekko odsypanym mąką. Ciasto przełożyć na papier do pieczenia i palcami uformować placek grubości ok. 1-1,5 cm. Przykryć i odstawić na ok. 20 minut. Wymieszać wszystkie składniki na solankę. W ciasto powkładać oliwki, lekko skropić olejem i posmarować solanką. Rozłożyć igiełki rozmarynu. Piec w 210 C przez ok. 20 minut. Do lekkiego zrumienienia.