Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno słyszałeś o chipsach z batatów, ziemniaków czy cukinii, ale czy próbowałeś tych owocowych? Wypróbuj przepis na pyszne i chrupiące chipsy truskawkowe. Możesz je zajadać jako słodką przekąskę lub wykorzystać do deserów - to świetny dodatek do lodów lub apetyczna dekoracja tortów i ciast. Przygotowane chipsy z truskawek przechowuj w szklanym słoiku.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93987
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2747
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3547
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1643
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2323
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93987
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2747
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3547
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1643
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2323
Składniki
Wyjmij blachę piekarnika i wyłóż ją papierem do pieczenia. Truskawki pokrój w cienkie plasterki i ułóż na blaszce.
Piekarnik rozgrzej do 55 stopni Celsjusza w trybie góra-dół. Tuż przed włożeniem blaszki do piekarnika, oprósz truskawki cukrem pudrem.
Wstaw do piekarnika i susz ok. 6-7 godzin. Podczas suszenia, obróć kilkukrotnie na drugą stronę i oprósz jeszcze raz cukrem pudrem. Po tym czasie wyjmij. Chipsy truskawkowe będą idealnie chrupiące!