Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przepis na złociste i chrupiące domowe gofry. Smakują dosłownie jak z budki! Więcej na blogu.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1647
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 935
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1647
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 935
Składniki
• Żółtka oddzielamy od białek a następnie białka ubijamy na sztywna pianę • Do żółtek dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy, i ubijamy • Mąkę pszenną mieszamy z proszkiem do pieczenia • Masło rozpuszczamy w garnku • Do utartych żółtek dodajemy masło i dalej ubijamy
• Następnie porcjami dodajemy mąkę i mleko ciągle ubijając • Na końcu do całej masy dodajemy ubite białka i całość delikatnie mieszamy łyżką • Odstawiamy ciasto na 30 minut, które później pieczemy w gofrownicy do uzyskania złotego koloru • Gotowe gofry dekorujemy np. porcją dżemu, bitej śmietany lub cukru pudru