Do góry

Przekąski Przepis na:

Chrupiące pieczarki

Chrupiące pieczarki

Autor:

Przepisów i artykułów: 192 Ocena: 2073

Dodano:

Odsłon: 13611

Chrupiące pieczarki panierowane w bułce tartej z dodatkiem czosnku, papryki i pieprzu, to obowiązkowa przystawka na imprezę, pyszny dodatek do obiadu lub prosta i nie droga przekąska na wieczór z przyjaciółmi.

Składniki

  • 500 g pieczarek
  • 3 jajka
  • 4-5 łyżek mąki pszennej
  • bułka tarta do panierowana
  • olej do smażenia
  • szczypta czosnku granulowanego
  • szczypta słodkiej mielonej papryki
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Chrupiące pieczarki

Przygotowanie

  1. Z oczyszczonych pieczarek odcinamy ogonki ( ja odcinam  nóżki w połowie długości ).
    Do miski przekładamy jajka i wsypujemy mąkę, całość doprawiamy solą, czarnym i ziołowym pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz słodką papryką i wszystko mieszamy trzepaczką do uzyskania konsystencji jednolitego ciasta. Pieczarki namaczamy w cieście a następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy partiami na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone pieczarki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń