Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące pieczarki panierowane w bułce tartej z dodatkiem czosnku, papryki i pieprzu, to obowiązkowa przystawka na imprezę, pyszny dodatek do obiadu lub prosta i nie droga przekąska na wieczór z przyjaciółmi.
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 677
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Polecam. Trudno się oprzeć. Jesienią smakują najlepiej.
Odsłon: 677
Warto zapakować jesienne warzywa do słoików. Polecam.
Odsłon: 146
Kopytka ziemniaczane z sosem ragout. Pomysł na to danie narodził się na wakac...
Odsłon: 83
Składniki
Z oczyszczonych pieczarek odcinamy ogonki ( ja odcinam nóżki w połowie długości ). Do miski przekładamy jajka i wsypujemy mąkę, całość doprawiamy solą, czarnym i ziołowym pieprzem, czosnkiem granulowanym oraz słodką papryką i wszystko mieszamy trzepaczką do uzyskania konsystencji jednolitego ciasta. Pieczarki namaczamy w cieście a następnie obtaczamy w bułce tartej, smażymy partiami na głębokim, rozgrzanym oleju na złoty kolor. Usmażone pieczarki wyjmujemy łyżką cedzakową i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.