Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiace plasterki jablka smazone w panierce z pestkami dyni. Moga byc deserem, ciepla kolacja, albo nawet glównym daniem na slodko, gdyz sa nie tylko bardzo smaczne, ale i syte...
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2296
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 150
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 192
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2296
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 150
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 196
Składniki
Jablka obrac, wydrazyc gniazda nasienne i porkroic w plastry grubosci ok. 1 cm. Zagotowac sok z winem, cukrem i cynamonem, dodac plastry jablek i gotowac jeszcze ok. 6 min. Jablka przecedzic przez sito, plyn odstawic (podgrzany smakuje jak jablkowy poncz) Mielone lub siekane pestki dyni wymieszac z bulka tarta, jablka "wysuszyc" miedzy 2 warstwami recznika papierowego a nastepnie obtoczyc w mace, jajku i mieszance bulki tartej z pestkami dyni. Smazyc na zloty kolor, nastepnie polozyc na reczniku papierowym, aby zebrac nadmiar tluszczu.
Posypac cukrem pudrem, podawac np. z lodami waniliowymi i ewentualnie z jablkowym ponczem pozostalym z gotowania jablek.