Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące zapiekanki z kurczakiem
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 46
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 105
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10329
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 110
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 988
Składniki
Filet z kurczaka pokroić w kosteczkę, posypać przyprawą, solą, pieprzem, słodką papryką oraz Musztardą delikatesową i krótko podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Paprykę i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Bagietek przekroić wzdłuż na pół, ułożyć ser, a następnie paprykę, cebulę, podsmażony filet i na wierzch odrobiona startego sera. Zapiekanki wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Pieczemy ok. 8 minut, aż ser się rozpuści. Gotowe posypujemy posiekaną sałatą, pomidorkami i szczypiorkiem. Doprawiamy warzywa solą oraz pieprzem. Polewamy Ketchupem i gotowe. Smacznego!