Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasteczka czekoladowe, obtaczane w cukrze pudrze.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5606
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 213
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 794
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5606
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9462
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 213
Składniki
Czekoladę rozpuścić z masłem w kąpieli wodnej, gdy będzie już rozpuszczone ściągamy i dodajemy cukier. Jeżeli cukier nie chce nam się rozpuścić możemy na chwilę położyć naczynie jeszcze na chwilę nad gorącą wodę. Do przestudzonej masy maślano-czekoladowej dodajemy kilka kropel pasty waniliowej oraz jajko. W osobnym naczyniu mieszamy składniki suche, mąkę, drożdże instant oraz szczyptę soli. Mokre składniki mieszamy z suchymi (zawsze suche dodajemy do mokrych, nigdy odwrotnie). Ciasto jest bardzo twarde dlatego ciasteczka formujemy łyżką lub w rękach, robiąc małe kuleczki. Każde ciasteczko obtaczamy w cukrze pudrze. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy ciasteczka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni i pieczemy 20 minut.