Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze własnej roboty. Polecam.
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 789
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 178
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 789
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 178
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać rozpuszczone masło i rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczać. Ponieważ masa klei się do rąk, najlepiej ręce częsta zamaczać w wodzie. Obok miseczki z ciastem ustawić miseczkę z wodą. Tak jest wygodnie. Placuszki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 min. Ciasteczka wystudzić. Smacznego.