Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, chrupiące i bardzo szybkie do wykonania. Idealne ka różnego rodzaju imprezy lub wizytę niespodziewanych gości.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4235
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 116
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4235
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11575
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6614
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5521
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13694
Składniki
Ananasy dokładnie odsączamy z soku. Ciasto rozwijamy i tniemy na kwadraty o boku ok. 11-12 cm. Najlepiej zmierzyć długość i szerokość ciasta i wtedy podzielić. Na środek każdego kwadratu nakładamy po łyżeczce serka, następnie plaster ananasa. Wewnątrz każdego kwadratu robimy nacięcia w rogach. W każdym rogu dwa nacięcia pod kątem 90 stopni. Rogi ciasta zaginamy do środka sklejając je wewnątrz ananasa. Na środek układamy wiśnię. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok. 220 ° C przez ok 20 min-25 na złoto. Przestudzone ciastka posypujemy cukrem pudrem.