Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 29
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 124
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 302
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 86
Podstawa każdej zupy i również zupa sama w sobie. Poniżej przepis na wywar z...
Odsłon: 29
Następny pomysł na skrzydełka, moją ulubioną część kurczaka. Tym razem miód i...
Odsłon: 124
Gulasz z szynki wieprzowej to pomysł na szybki , smaczny obiad dla całej rodz...
Odsłon: 77
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 302
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 86
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą pianę. Do ubitej piany dodajemy po jednym jajku. Mąkę przesiać do miski, wymieszać z imbirem, cynamonem, zielem angielskim, sodą. Suche składniki partiami dodawać do utartej masy mieszając łopatką. Wlać miód i zagnieść dokładnie ciasto. Po wyrobieniu odstawić w chłodne miejsce na ok 2 godziny.
Schłodzone ciasto rozwałkować, podsypując mąka. Wycinać ciasteczka i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.