Do góry

Przekąski Przepis na:

Ciasteczka jaglane z kokosem

Ciasteczka jaglane z kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 183 Ocena: 1742

Dodano:

Odsłon: 180

Przepis na bezglutenowe ciasteczka jaglane.

Składniki

  • 3 łyżki wiórek kokosowych
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • łyżeczka cynamonu
  • ½ łyżeczki imbiru
  • 3 łyżki ciemnego cukru
  • 2 jajka
  • jedna duża łyżka oleju kokosowego
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W jednej misce łączymy składniki suche: mąka, wiórki kokosowe, soda, cynamon mielony, imbir. W drugiej misce mieszamy jajka i przestudzony olej kokosowy. Jajka z olejem roztrzepujemy trzepaczką na gładką masę. Następnie wszystkie składniki razem mieszamy i wyrabiamy ciasto na jednolitą gładką masę.

    Z ciasta formujemy małe kulki i spłaszczamy. Gotowe ciasteczka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. By ciasteczka wyszły nam równe odmierzamy kulkę za pomocą łyżki.

    Pieczemy w temperaturze 190 stopni z termoobiegirm przez 13-14 minut do momentu zarumienienia się.

    Mąka jaglana jest bez glutenowa, więc ciasteczka mogą jeść osoby będące na diecie bezglutenowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń