Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować wytrawną wersję znanych dobrze ciasteczek owsianych. Okazuje się, że doskonale smakują również jako słona przekąska. Przygotowanie tego przepisu zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy na pewno Was zaskoczy!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5750
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12599
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1430
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13677
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5750
Składniki
Do miski wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Dodajemy tarty ser, pokrojoną drobno szynkę i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie do uzyskania gęstej lepkiej masy.
Formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny mieszamy z sprasowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Ciepłe ciasteczka serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego!