Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować wytrawną wersję znanych dobrze ciasteczek owsianych. Okazuje się, że doskonale smakują również jako słona przekąska. Przygotowanie tego przepisu zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy na pewno Was zaskoczy!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118476
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8540
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3149
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2319
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1621
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118476
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8540
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3149
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2319
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1621
Składniki
Do miski wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Dodajemy tarty ser, pokrojoną drobno szynkę i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie do uzyskania gęstej lepkiej masy.
Formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny mieszamy z sprasowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Ciepłe ciasteczka serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego!