Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować wytrawną wersję znanych dobrze ciasteczek owsianych. Okazuje się, że doskonale smakują również jako słona przekąska. Przygotowanie tego przepisu zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy na pewno Was zaskoczy!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12946
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1075
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1037
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12946
Składniki
Do miski wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Dodajemy tarty ser, pokrojoną drobno szynkę i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie do uzyskania gęstej lepkiej masy.
Formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny mieszamy z sprasowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Ciepłe ciasteczka serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego!