Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować wytrawną wersję znanych dobrze ciasteczek owsianych. Okazuje się, że doskonale smakują również jako słona przekąska. Przygotowanie tego przepisu zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy na pewno Was zaskoczy!
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25157
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1331
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25157
Składniki
Do miski wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Dodajemy tarty ser, pokrojoną drobno szynkę i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie do uzyskania gęstej lepkiej masy.
Formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny mieszamy z sprasowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Ciepłe ciasteczka serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego!