Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować wytrawną wersję znanych dobrze ciasteczek owsianych. Okazuje się, że doskonale smakują również jako słona przekąska. Przygotowanie tego przepisu zajmuje niewiele czasu, a efekt końcowy na pewno Was zaskoczy!
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 77
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 35
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 77
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 35
Składniki
Do miski wbijamy jajka i doprawiamy solą, pieprzem i papryką mieloną. Dodajemy tarty ser, pokrojoną drobno szynkę i płatki owsiane. Mieszamy dokładnie do uzyskania gęstej lepkiej masy.
Formujemy ciasteczka i układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach bez termoobiegu.
Przygotowujemy sos: Jogurt naturalny mieszamy z sprasowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Ciepłe ciasteczka serwujemy z przygotowanym sosem. Smacznego!