Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7648
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2799
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7648
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2799
Składniki
Zagotować w rondlu 3/4 szklanki wody z 5 dag masła. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Gotować, aż zacznie odchodzić od dna rondla. Zdjąć z ognia, wbijać kolejne jaj-ka, dokładnie wymieszać. Gorące ciasto przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paski i okrągłe ciasteczka. Posmarować wymieszanym jajem. Piec około 30 minut w tem-peraturze 170oC. Przygotować nadzienia: niektóre składniki drobno pokroić, tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić. Wymieszać składniki na poszczególne nadzienia, wypełnić nimi przecięte na pół ciastka.