Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 390
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1779
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 349
Składniki
Zagotować w rondlu 3/4 szklanki wody z 5 dag masła. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Gotować, aż zacznie odchodzić od dna rondla. Zdjąć z ognia, wbijać kolejne jaj-ka, dokładnie wymieszać. Gorące ciasto przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paski i okrągłe ciasteczka. Posmarować wymieszanym jajem. Piec około 30 minut w tem-peraturze 170oC. Przygotować nadzienia: niektóre składniki drobno pokroić, tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić. Wymieszać składniki na poszczególne nadzienia, wypełnić nimi przecięte na pół ciastka.