Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12344
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1391
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13194
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5459
Składniki
Zagotować w rondlu 3/4 szklanki wody z 5 dag masła. Wsypać mąkę, dokładnie wymieszać. Gotować, aż zacznie odchodzić od dna rondla. Zdjąć z ognia, wbijać kolejne jaj-ka, dokładnie wymieszać. Gorące ciasto przełożyć do szprycy z końcówką w kształcie gwiazdki. Blachę wyłożyć pergaminem, wyciskać na nią paski i okrągłe ciasteczka. Posmarować wymieszanym jajem. Piec około 30 minut w tem-peraturze 170oC. Przygotować nadzienia: niektóre składniki drobno pokroić, tuńczyka odcedzić z zalewy, rozdrobnić. Wymieszać składniki na poszczególne nadzienia, wypełnić nimi przecięte na pół ciastka.