Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i zdrowa przekąska z płatków owsianych i suszonej żurawiny.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1090
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 1090
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 119
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 144
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 156
Składniki
1. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce. 2. Jaka roztrzepać z cukrem i odrobiną aromatu waniliowego. Następnie przelać do miski i zamieszać, po czym dodać 1/3 szklanki oleju i wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 5-10min., by płatki dokładnie wchonęły olej i jajka. 3. Formować małe ciasteczka spłaszczając je i ukladać na blaszce. 4. Piec ok. 30min (w zalezności od piekarnika) w 180st. C na grzałce góra/dół do lekkiego zarumienienia. Wystudzić na kratce.