Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16671
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 452
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16671
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 344
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na paski wzdłuż boku (o szerokości kolo 2cm) - mi wyszło 11 pasków. Cukinie umyć, wytrzeć i pokroić na bardzo cieniutkie okrągłe plasterki - lub zetrzeć na tarce jak ogórki na mizerię. Plasterki cukinii poukładać na paskach z ciasta tak, by trochę wystawały i jednocześnie nachodziły na siebie. Posolić, popieprzyć, doprawić do smaku ulubionymi ziołami. Każdy pasek zwinąć. Włożyć do foremki na muffinki. Piec w 200 stopniach przez 25-30 minut w zależności od piekarnika.