Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz przepis na sylwestrową przekąskę z klasą. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i kapary — ta przekąska zachwyca smakiem i wyglądem, a co najważniejsze, jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu!
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19282
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13051
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1702
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232151
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe placki i upiecz je zgodnie z zaleceniami producenta, które zostały umieszczone na opakowaniu. Pamiętaj, że placuszki z ciasta francuskiego możesz upiec nawet dzień wcześniej i schować do chłodnego i suchego miejsca.
Każdy upieczony placek z ciasta francuskiego posmaruj naturalnym serkiem homogenizowanym. By całość prezentowała się bardziej efektownie, możesz przecisnąć serek przez rękaw cukierniczy z tylką. Dzięki temu serek będzie prezentować się wyjątkowo estetycznie.
Wędzonego łososia pokrój na niewielkie cząstki i przybierz nim każdy placek z serkiem. Obok łososia wyłóż po 3-4 kapary na każdy placek. Całość posyp delikatnie posiekanym świeżym koperkiem.
Pamiętaj, że ciasto francuskie dosyć szybko traci pierwotną chrupkość, dlatego najlepiej jest przybrać je dodatkami tuż przed podaniem.