Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz przepis na sylwestrową przekąskę z klasą. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i kapary — ta przekąska zachwyca smakiem i wyglądem, a co najważniejsze, jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5592
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1083
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1509
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5592
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1083
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12157
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5155
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1509
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe placki i upiecz je zgodnie z zaleceniami producenta, które zostały umieszczone na opakowaniu. Pamiętaj, że placuszki z ciasta francuskiego możesz upiec nawet dzień wcześniej i schować do chłodnego i suchego miejsca.
Każdy upieczony placek z ciasta francuskiego posmaruj naturalnym serkiem homogenizowanym. By całość prezentowała się bardziej efektownie, możesz przecisnąć serek przez rękaw cukierniczy z tylką. Dzięki temu serek będzie prezentować się wyjątkowo estetycznie.
Wędzonego łososia pokrój na niewielkie cząstki i przybierz nim każdy placek z serkiem. Obok łososia wyłóż po 3-4 kapary na każdy placek. Całość posyp delikatnie posiekanym świeżym koperkiem.
Pamiętaj, że ciasto francuskie dosyć szybko traci pierwotną chrupkość, dlatego najlepiej jest przybrać je dodatkami tuż przed podaniem.