Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobacz przepis na sylwestrową przekąskę z klasą. Ciasto francuskie, wędzony łosoś i kapary — ta przekąska zachwyca smakiem i wyglądem, a co najważniejsze, jej przygotowanie zajmuje niewiele czasu!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 802
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1098
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1035
Składniki
Z ciasta francuskiego wytnij okrągłe placki i upiecz je zgodnie z zaleceniami producenta, które zostały umieszczone na opakowaniu. Pamiętaj, że placuszki z ciasta francuskiego możesz upiec nawet dzień wcześniej i schować do chłodnego i suchego miejsca.
Każdy upieczony placek z ciasta francuskiego posmaruj naturalnym serkiem homogenizowanym. By całość prezentowała się bardziej efektownie, możesz przecisnąć serek przez rękaw cukierniczy z tylką. Dzięki temu serek będzie prezentować się wyjątkowo estetycznie.
Wędzonego łososia pokrój na niewielkie cząstki i przybierz nim każdy placek z serkiem. Obok łososia wyłóż po 3-4 kapary na każdy placek. Całość posyp delikatnie posiekanym świeżym koperkiem.
Pamiętaj, że ciasto francuskie dosyć szybko traci pierwotną chrupkość, dlatego najlepiej jest przybrać je dodatkami tuż przed podaniem.