Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczególności temat rosołu. Robiłam już ulubione pasztety z mięsa z rosołu, pulpeciki i paszteciki, a teraz czas na pyszne trójkąty z ciasta francuskiego – podane oczywiście z barszczem smakują najlepiej. Można zajadać je na ciepło, jak i na zimno, dlatego będą idealną przekąską do pracy.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27627
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5624
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27627
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę, przyprawić, dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, rozwałkować, pokroić na kwadraty równej wielkości. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi skleić formując trójkąty. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem lub śmietaną i posypać sezamem (można użyć kminku, maku itp.) Trójkąty układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor.