Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczególności temat rosołu. Robiłam już ulubione pasztety z mięsa z rosołu, pulpeciki i paszteciki, a teraz czas na pyszne trójkąty z ciasta francuskiego – podane oczywiście z barszczem smakują najlepiej. Można zajadać je na ciepło, jak i na zimno, dlatego będą idealną przekąską do pracy.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9259
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9259
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę, przyprawić, dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, rozwałkować, pokroić na kwadraty równej wielkości. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi skleić formując trójkąty. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem lub śmietaną i posypać sezamem (można użyć kminku, maku itp.) Trójkąty układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor.