Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczególności temat rosołu. Robiłam już ulubione pasztety z mięsa z rosołu, pulpeciki i paszteciki, a teraz czas na pyszne trójkąty z ciasta francuskiego – podane oczywiście z barszczem smakują najlepiej. Można zajadać je na ciepło, jak i na zimno, dlatego będą idealną przekąską do pracy.
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1762
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1807
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5402
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1762
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5304
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1807
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę, przyprawić, dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, rozwałkować, pokroić na kwadraty równej wielkości. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi skleić formując trójkąty. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem lub śmietaną i posypać sezamem (można użyć kminku, maku itp.) Trójkąty układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor.