Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczególności temat rosołu. Robiłam już ulubione pasztety z mięsa z rosołu, pulpeciki i paszteciki, a teraz czas na pyszne trójkąty z ciasta francuskiego – podane oczywiście z barszczem smakują najlepiej. Można zajadać je na ciepło, jak i na zimno, dlatego będą idealną przekąską do pracy.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8420
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6779
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327176
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8420
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6779
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4637
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327176
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Mięso i warzywa z rosołu zmielić w maszynce sitkiem ze średnimi lub małymi otworami. Dodać cebulę, przyprawić, dobrze wymieszać. Ciasto francuskie rozwinąć, rozwałkować, pokroić na kwadraty równej wielkości. Na każdy nakładać porcję farszu, brzegi skleić formując trójkąty. Wierzch posmarować rozbełtanym jajkiem lub śmietaną i posypać sezamem (można użyć kminku, maku itp.) Trójkąty układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec 30-35 minut w temperaturze 180 stopni, na złoty kolor.