Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parówki w cieście francuskim to jedna z tych przekąsek, które świetnie sprawdzą się podczas różnego rodzaju imprez, podróży i w pracy czy szkole. Niezwykle szybkie przygotowanie i nieskomplikowany przepis sprawiają, że nie sprawią problemu nawet początkującym kucharzom. Doskonale smakują na ciepło, jak i na zimno, serwowane z ketchupem lub ulubionym dipem.
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 448
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 182
Przepis dnia
Składniki
Piekarnik rozgrzej do około 190 stopni Celsjusza, najlepiej z termoobiegiem. Z ciasta francuskiego wytnij prostokąty o długości zbliżonej do użytych parówek - możesz też zrobić mniejsze przekąski, dzieląc parówki na pół.
Na każdy z nich połóż parówkę oraz plasterek żółtego sera. Zwijaj ciasto wokół parówki z serem, a końce zagnij w taki sposób, aby całkowicie je zakryły. Przekąski ułóż na blaszce posmarowanej tłuszczem, zachowując większe odstępy. Każdą posmaruj z wierzchu roztrzepanym jajkiem i ewentualnie posyp je sezamem.
Wstaw przekąski do nagrzanego piekarnika i pieczem przez około 20 minut, dopóki ciasto ładnie nie wyrośnie i nie zyska złocistego koloru.