Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 846
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 816
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Rozsmarować na nim równomiernie pesto i rozłożyć starty na drobnych oczkach żółty ser. Przygotowane ciasto kroić nożem na paski szerokości około 1cm. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując 2cm odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki. Paluszki posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 min