Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To efektowna, smaczna a przy tym bardzo prosta przekąska. Można ją podawać na ciepło lub na zimno, w towarzystwie barszczu.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1314
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39422
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12311
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1314
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39422
Składniki
Ciasto francuskie lekko rozwałkować. Rozsmarować na nim równomiernie pesto i rozłożyć starty na drobnych oczkach żółty ser. Przygotowane ciasto kroić nożem na paski szerokości około 1cm. Każdy pasek chwycić za oba końce i skręcić w przeciwnych kierunkach, by powstała sprężynka. Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, zachowując 2cm odstępy. Końce paluszków przycisnąć do blaszki. Paluszki posypać sezamem. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 min