Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Ślimaczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno. To idealna przekąska ma imprezę.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5340
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 879
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11775
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość ostudzić. Rozwinąć ciasto francuskie, wyłożyć na nim plasterki żółtego sera (lub zetrzeć go na tarce) docisnąć, rozłożyć równomiernie pieczarki z cebulą, docisnąć. Należy zostawić centymetr ciasta wzdłuż dłuższego boku i posmarować do śmietaną. Następnie zwinąć ciasno ciasto francuskie w rulon, wzdłuż dłuższego boku, sklejając go końcem ze śmietaną. Rulon pokroić na 2cm kawałki. Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je śmietaną i posypać kminkiem. Ślimaczki piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.