Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To idealna przekąska. Ślimaczki przygotuje się bardzo szybko, a swoim smakiem zachwycą nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Smakują bowiem pysznie na ciepło i na zimno. To idealna przekąska ma imprezę.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16759
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 501
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16759
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 459
Składniki
Cebulę posiekać, pieczarki drobno pokroić w kostkę. Na oleju podsmażyć najpierw cebulę, następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu odparowania wody. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Całość ostudzić. Rozwinąć ciasto francuskie, wyłożyć na nim plasterki żółtego sera (lub zetrzeć go na tarce) docisnąć, rozłożyć równomiernie pieczarki z cebulą, docisnąć. Należy zostawić centymetr ciasta wzdłuż dłuższego boku i posmarować do śmietaną. Następnie zwinąć ciasno ciasto francuskie w rulon, wzdłuż dłuższego boku, sklejając go końcem ze śmietaną. Rulon pokroić na 2cm kawałki. Plastry ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmarować je śmietaną i posypać kminkiem. Ślimaczki piec 15 minut (lub dłużej, aby miały zloty kolor) w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.