Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitarty są doskonałą przekąską. Chrupiące, cebulowe, idealne do piwa. A do tego takie proste.
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 98
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 168
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 135
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 98
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory i doprawiamy tymiankiem. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraty (wraz z papierem). Wykładamy nimi formy do muffinek. Na dno minitarty wsypujemy pół łyżeczki żółtego sera, a na nim kładziemy farsz pomidorowo-cebulowy. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor około 15min w 200stopniach. Do nadzienia wykorzystałam czerwoną i białą cebulę. Przekąski ciekawie się prezentują, gdy wykorzystamy 3 czerwone cebule.