Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitarty są doskonałą przekąską. Chrupiące, cebulowe, idealne do piwa. A do tego takie proste.
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1428
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 260
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 679
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17075
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 1428
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 260
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 679
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17075
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory i doprawiamy tymiankiem. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraty (wraz z papierem). Wykładamy nimi formy do muffinek. Na dno minitarty wsypujemy pół łyżeczki żółtego sera, a na nim kładziemy farsz pomidorowo-cebulowy. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor około 15min w 200stopniach. Do nadzienia wykorzystałam czerwoną i białą cebulę. Przekąski ciekawie się prezentują, gdy wykorzystamy 3 czerwone cebule.