Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitarty są doskonałą przekąską. Chrupiące, cebulowe, idealne do piwa. A do tego takie proste.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 328
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 862
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5877
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9706
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 328
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory i doprawiamy tymiankiem. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraty (wraz z papierem). Wykładamy nimi formy do muffinek. Na dno minitarty wsypujemy pół łyżeczki żółtego sera, a na nim kładziemy farsz pomidorowo-cebulowy. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor około 15min w 200stopniach. Do nadzienia wykorzystałam czerwoną i białą cebulę. Przekąski ciekawie się prezentują, gdy wykorzystamy 3 czerwone cebule.