Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Minitarty są doskonałą przekąską. Chrupiące, cebulowe, idealne do piwa. A do tego takie proste.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6324
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1911
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6324
Polecam.
Odsłon: 352
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 354
Składniki
Cebulę kroimy w pióra i podsmażamy na oleju. Dodajemy do niej pokrojone suszone pomidory i doprawiamy tymiankiem. Ciasto francuskie rozwijamy i tniemy na kwadraty (wraz z papierem). Wykładamy nimi formy do muffinek. Na dno minitarty wsypujemy pół łyżeczki żółtego sera, a na nim kładziemy farsz pomidorowo-cebulowy. Brzegi ciasta smarujemy rozkłóconym żółtkiem. Pieczemy na złoty kolor około 15min w 200stopniach. Do nadzienia wykorzystałam czerwoną i białą cebulę. Przekąski ciekawie się prezentują, gdy wykorzystamy 3 czerwone cebule.