Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwadraciki z ciasta francuskiego z serowym farszem. Jest to łatwy i prosty przepis. Przekąska zachwyci każde podniebienie, nie tylko smakosza serów.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5282
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Ciasto francuskie pokroić na kwadraty o boku ok. 4cm, posmarować żółtkiem, obciążyć środek np. fasolą i przez 15-20 minut piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Na patelni rozpuścić ze śmietaną różne rodzaje serów (łącznie musimy mieć ich min. 40 dag). Należy cały czas mieszać, do momentu aż sery się rozpuszczą, a powstały sos zgęstnieje. Tak przygotowany farsz należy nałożyć na upieczone wcześniej ciasto francuskie. Gdy kwadraciki trochę przestygną udekorować je oliwkami, papryką i zieloną cebulką. Podawać na zimno. Do upieczenia ciasta francuskiego można wykorzystać formy małych babeczek. Należy jednak pamiętać by również obciążyć ciasto – by nam nie wyrosło za dużo i by była możliwość nałożenia farszu do babeczek. Polecam!