Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414778
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2399
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3852
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414778
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2399
Składniki
Masło utrzeć na puszystą masę. Dodawać po trochu cukier i jajka. Dodać sól, aromat. Mąkę, mąkę ziemnaczaną i proszek do pieczenia przesiać i dodawać łyżką do masy. Migdały wsypać do ciasta. Formę do pieczenia babki wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Włożyć ciasto i wygładzić. Piec około 60 minut w 200 st.