Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszne danie inspirowane kuchnią włoską świetnie nadaje sie jako lekka ale dość sycąca przystawka. Świetnie smakuje podlane białym winem.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7880
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1116
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13648
Składniki
Z zimnej margaryny, mąki, szczypty soli i białego sera szybko zagnieść kruche ciasto, owinąć w folię i wstawić do lodówki na min. 1 h.
4 jajka ugotować na twardo, schłodzić, obrać i pokroić w plasterki. Średnią formę do tarty wysmarować 1 łyżką masła i wysypać bułką tartą.
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim dno i boki formy. Zapiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku na lekko złoty kolor. Na podpieczonym cieście ułożyć pokrojone w plastry pomidory i jajka. Pozostałe jajka połączyć ze śmietaną, zalać pomidory i gotowane jajka.
Resztką ciasta udekorować ciasto. Piec dalej ok. 20 min. Dekorować ziołami.