Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Corn dogi to przysmak, który wywodzi się z Ameryki, konkretnie z Teksasu. Pierwsze kiełbaski na patyku otulone kukurydzianym ciastem zaczęto serwować w 1942 roku. Do tej pory cieszą się niezwykłą popularnością. Można kupić je w butkach z jedzeniem na ulicy, w centralach handlowych, stacjach benzynowych, są także sprzedawane podczas meczów koszykarskich. Ta niezwykle prosta w przygotowaniu przekąska sprawdzi się na imprezie. Zaserwuj ją z musztardą lub keczupem, zobaczyć, że goście będą zachwyceni.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13364
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4212
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13364
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4212
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43140
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 509
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 412
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 460
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą obydwie mąki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i gałkę muszkatołową.
W osobnym naczyniu połącz maślankę z jajkami. Następnie przelej do suchych składników i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie, bez żadnych grudek.
Gotowe ciasto przelej do wysokiej szklanki.
Każdą z parówek nabij na patyczek do połowy jej długości, obtocz delikatnie w mące i zanurz w cieście.
Smaż na głębokim tłuszczu przez około 3 minuty, do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.