Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Corn dogi to przysmak, który wywodzi się z Ameryki, konkretnie z Teksasu. Pierwsze kiełbaski na patyku otulone kukurydzianym ciastem zaczęto serwować w 1942 roku. Do tej pory cieszą się niezwykłą popularnością. Można kupić je w butkach z jedzeniem na ulicy, w centralach handlowych, stacjach benzynowych, są także sprzedawane podczas meczów koszykarskich. Ta niezwykle prosta w przygotowaniu przekąska sprawdzi się na imprezie. Zaserwuj ją z musztardą lub keczupem, zobaczyć, że goście będą zachwyceni.
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 202
Pyszna świąteczna przekąska
Odsłon: 202
Składniki
W misce zmieszaj ze sobą obydwie mąki, proszek do pieczenia, sodę, cukier, sól i gałkę muszkatołową.
W osobnym naczyniu połącz maślankę z jajkami. Następnie przelej do suchych składników i dokładnie wymieszaj. Ciasto powinno być gładkie, bez żadnych grudek.
Gotowe ciasto przelej do wysokiej szklanki.
Każdą z parówek nabij na patyczek do połowy jej długości, obtocz delikatnie w mące i zanurz w cieście.
Smaż na głębokim tłuszczu przez około 3 minuty, do momentu, aż ciasto nabierze złotego koloru.