Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo syte danie, które u mnie zawsze robi furorę! Świetne na każdą okazję!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8187
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1178
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9952
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4554
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 588
Składniki
Przygotuj sobie warzywa, ja wszystkie drobno posiekałam. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami wg uznania, ja dałam przyprawę do mięs, zioła prowansalskie i paprykę słodką.
Cukinię wydrążyć, ale środka nie wyrzucaj, też troszkę dodałam posiekanej do farszu.
Posmarowaną lekko oliwą i ciut posoloną cukinię wstaw na 15min do piekarnika na 180°
Farsz: Najpierw podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodaj marchewkę, następnie paprykę i natkę pietruszki, podsmażyć i poddusić ok 15 min, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodałam mięso mielone, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Przed wypełnieniem łódeczek wylej sok który puściła cukinia. Wypełnij po brzegi gotowym farszem.
Posypać ulubionym serem i papryką słodką!
Do piekarnika na 15min na 180° I smacznego!