Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo syte danie, które u mnie zawsze robi furorę! Świetne na każdą okazję!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4234
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 518
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 906
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3814
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 967
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4234
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 518
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 906
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3814
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 779
Składniki
Przygotuj sobie warzywa, ja wszystkie drobno posiekałam. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami wg uznania, ja dałam przyprawę do mięs, zioła prowansalskie i paprykę słodką.
Cukinię wydrążyć, ale środka nie wyrzucaj, też troszkę dodałam posiekanej do farszu.
Posmarowaną lekko oliwą i ciut posoloną cukinię wstaw na 15min do piekarnika na 180°
Farsz: Najpierw podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodaj marchewkę, następnie paprykę i natkę pietruszki, podsmażyć i poddusić ok 15 min, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodałam mięso mielone, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Przed wypełnieniem łódeczek wylej sok który puściła cukinia. Wypełnij po brzegi gotowym farszem.
Posypać ulubionym serem i papryką słodką!
Do piekarnika na 15min na 180° I smacznego!