Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo syte danie, które u mnie zawsze robi furorę! Świetne na każdą okazję!
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1371
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1324
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1371
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 49
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1324
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 245
Składniki
Przygotuj sobie warzywa, ja wszystkie drobno posiekałam. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami wg uznania, ja dałam przyprawę do mięs, zioła prowansalskie i paprykę słodką.
Cukinię wydrążyć, ale środka nie wyrzucaj, też troszkę dodałam posiekanej do farszu.
Posmarowaną lekko oliwą i ciut posoloną cukinię wstaw na 15min do piekarnika na 180°
Farsz: Najpierw podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodaj marchewkę, następnie paprykę i natkę pietruszki, podsmażyć i poddusić ok 15 min, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodałam mięso mielone, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Przed wypełnieniem łódeczek wylej sok który puściła cukinia. Wypełnij po brzegi gotowym farszem.
Posypać ulubionym serem i papryką słodką!
Do piekarnika na 15min na 180° I smacznego!