Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i bardzo syte danie, które u mnie zawsze robi furorę! Świetne na każdą okazję!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22641
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14973
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4744
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44818
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 659
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 710
Składniki
Przygotuj sobie warzywa, ja wszystkie drobno posiekałam. Mięso mielone wymieszaj z przyprawami wg uznania, ja dałam przyprawę do mięs, zioła prowansalskie i paprykę słodką.
Cukinię wydrążyć, ale środka nie wyrzucaj, też troszkę dodałam posiekanej do farszu.
Posmarowaną lekko oliwą i ciut posoloną cukinię wstaw na 15min do piekarnika na 180°
Farsz: Najpierw podsmażyć cebulę i czosnek, następnie dodaj marchewkę, następnie paprykę i natkę pietruszki, podsmażyć i poddusić ok 15 min, doprawić solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodałam mięso mielone, można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego.
Przed wypełnieniem łódeczek wylej sok który puściła cukinia. Wypełnij po brzegi gotowym farszem.
Posypać ulubionym serem i papryką słodką!
Do piekarnika na 15min na 180° I smacznego!