Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1309
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7969
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1309
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13750
Składniki
Cebulę ( w kostkę) udusić na oliwie ( tej z pomidorów) aż nabierze połysku. Dodać pokrojone w kostkę salami i paprykę w proszku , podsmażyc ok.2-3 min. Farsz ostudzić. Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.
Dodać pozostałe składniki ( bez cukinii) - doprawić: Oliwki powinny być pokrojone w plasterki, pomodory rozdrobnione na kawałki,serek pleśniowy pokruszony. Wymieszać dokładnie.
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć , nadziać farszem i zapiec - temp. 180 sty. ok.20 min.
Danie jest bardzo sycące wiec z powodzeniem moze być podane na obiad.
Smacznego i słonecznego lata życzę.