Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 661
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 21
Polecam. Dobry farsz z sera i pieczonych ziemniaków. Ciasto na pierogi najl...
Odsłon: 621
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 540
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 661
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 21
Składniki
Cebulę ( w kostkę) udusić na oliwie ( tej z pomidorów) aż nabierze połysku. Dodać pokrojone w kostkę salami i paprykę w proszku , podsmażyc ok.2-3 min. Farsz ostudzić. Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.
Dodać pozostałe składniki ( bez cukinii) - doprawić: Oliwki powinny być pokrojone w plasterki, pomodory rozdrobnione na kawałki,serek pleśniowy pokruszony. Wymieszać dokładnie.
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć , nadziać farszem i zapiec - temp. 180 sty. ok.20 min.
Danie jest bardzo sycące wiec z powodzeniem moze być podane na obiad.
Smacznego i słonecznego lata życzę.