Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10353
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5959
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5304
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12787
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Cebulę ( w kostkę) udusić na oliwie ( tej z pomidorów) aż nabierze połysku. Dodać pokrojone w kostkę salami i paprykę w proszku , podsmażyc ok.2-3 min. Farsz ostudzić. Ewentualny nadmiar tłuszczu odlać.
Dodać pozostałe składniki ( bez cukinii) - doprawić: Oliwki powinny być pokrojone w plasterki, pomodory rozdrobnione na kawałki,serek pleśniowy pokruszony. Wymieszać dokładnie.
Cukinię przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć , nadziać farszem i zapiec - temp. 180 sty. ok.20 min.
Danie jest bardzo sycące wiec z powodzeniem moze być podane na obiad.
Smacznego i słonecznego lata życzę.