Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta przekąska niewątpliwie sprawdzi się na imprezie. Będzie tez znakomita jako zamiennik czipsów. Cukinia dzięki serowej panierce jest miękka w środku, a na zewnątrz chrupiąca.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17933
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 129
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2429
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 356
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17933
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałe naleśniki na słono, a do tego...
Odsłon: 129
Co powiesz na chleb z frytkownicy beztłuszczowej, który przygotujesz błyskawi...
Odsłon: 2429
dziś zapraszam Was na kolejne wspaniałe ciasto-tym razem to bardzo reprezenta...
Odsłon: 356
Składniki
Cukinię dokładnie umyj i osusz. Pokrój w słupki o długości mniej więcej 6 cm. Następnie ułóż je na talerzu i posól. Gdy cukinia puści wodę, przełóż ją do miski i wsyp mąkę. Postaraj się, aby każdy z kawałków był w niej obtoczony.
Jajka roztrzep, dodaj do nich starty ser, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Całość dokładnie wymieszaj.
Kawałki cukinii maczaj w masie jajeczno-serowej, następnie obtocz w bułce tartej i smaż na rozgrzanym oleju do złotego koloru.