Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, aromatyczną cukinię z grilla.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8710
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 614
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8710
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 614
Składniki
Cukinię płuczemy, przecina wzdłuż. Solimy i odkładamy na bok. Pieczarki obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Szpinak płuczemy i odkładamy na bok.Następnie mieszamy oliwę z pieprzem, oregano, papryką i bazylią. Cukinię osuszamy z nadmiaru wody i nacieramy przygotowaną uprzednio oliwą z ziołami. Na wierzch układamy liście szpinaku, pieczarki, ser i oliwki. Grillujemy na rozgrzanym grillu ok 20 minut. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawka.