Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszną, aromatyczną cukinię z grilla.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2428
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30529
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 513
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3569
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 2428
Sernik Izaura to efektowne ciasto, nazwane na cześć tytułowej bohaterki szale...
Odsłon: 30529
Składniki
Cukinię płuczemy, przecina wzdłuż. Solimy i odkładamy na bok. Pieczarki obieramy i kroimy w grubsze plasterki. Szpinak płuczemy i odkładamy na bok.Następnie mieszamy oliwę z pieprzem, oregano, papryką i bazylią. Cukinię osuszamy z nadmiaru wody i nacieramy przygotowaną uprzednio oliwą z ziołami. Na wierzch układamy liście szpinaku, pieczarki, ser i oliwki. Grillujemy na rozgrzanym grillu ok 20 minut. Podajemy jako samodzielne danie lub jako przystawka.