Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato sprzyja grillowaniu, więc trzeba to wykorzystać do przyrządzenia wspaniałej przekąski. Cukinia z grilla z mozzarellą jest lekka, aromatyczna i przepyszna. To świetne danie na początek spotkania, aby nasycić pierwszy głód. Przepis na cukinię z grilla nie jest trudny i warto go wypróbować przy najbliższej okazji.
Grill (ew. patelnia grillowa)
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5491
Pyszna tarta z owocami lata to radość dla oczu i rozkosz dla podniebienia! :)
Odsłon: 35
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 552
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 5491
Składniki
Dokładnie umyj cukinię, obetnij oba końce i pokrój w plastry o grubości ok. centymetra.
Mozzarellę również pokrój w plastry i każdy przetnij na pół.
Oliwę wlej do miseczki. Przeciśnij do niej czosnek, dodaj zioła. Plastry cukinii posmaruj przygotowaną oliwą z każdej strony (tak, aby była obtoczona marynatą).
Cukinię grilluj przez 5 minut z jednej strony. Potem obróć i grilluj jeszcze kolejne 5 minut. Zdejmij plasterek i połóż na nim mozzarellę. Posyp dodatkowo ziołami i połóż z powrotem na grillu. Czekaj, aż ser zmięknie. Podaj ze świeżymi liśćmi bazylii (ew. kiełkami).