Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato sprzyja grillowaniu, więc trzeba to wykorzystać do przyrządzenia wspaniałej przekąski. Cukinia z grilla z mozzarellą jest lekka, aromatyczna i przepyszna. To świetne danie na początek spotkania, aby nasycić pierwszy głód. Przepis na cukinię z grilla nie jest trudny i warto go wypróbować przy najbliższej okazji.
Grill (ew. patelnia grillowa)
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 185
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17403
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 185
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17403
Składniki
Dokładnie umyj cukinię, obetnij oba końce i pokrój w plastry o grubości ok. centymetra.
Mozzarellę również pokrój w plastry i każdy przetnij na pół.
Oliwę wlej do miseczki. Przeciśnij do niej czosnek, dodaj zioła. Plastry cukinii posmaruj przygotowaną oliwą z każdej strony (tak, aby była obtoczona marynatą).
Cukinię grilluj przez 5 minut z jednej strony. Potem obróć i grilluj jeszcze kolejne 5 minut. Zdejmij plasterek i połóż na nim mozzarellę. Posyp dodatkowo ziołami i połóż z powrotem na grillu. Czekaj, aż ser zmięknie. Podaj ze świeżymi liśćmi bazylii (ew. kiełkami).