Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na przyjęcie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1457
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1457
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231842
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5000
Składniki
Wykonanie: Cykorię umyć, usunąć głąb i przekroić na połowę. Następnie gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Cykorię dobrze odsączyć, każdą połówkę zawinąć w dwa plastry boczku, włożyć do żaroodpornego naczynia, przyprawić do smaku. Posypać startym żółtym serem, wiórkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Natkę pietruszki posiekać, wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Upieczoną cykorię wyłożyć na półmisek, polać jogurtem i posypać wymieszaną mieloną papryką.