Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na przyjęcie.
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3398
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1968
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 626
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 3398
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 1968
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 626
Oto mniej znana zupa Wielkoposki. Zupa zwana - Wendka. Głownym składnikiem j...
Odsłon: 51
Składniki
Wykonanie: Cykorię umyć, usunąć głąb i przekroić na połowę. Następnie gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Cykorię dobrze odsączyć, każdą połówkę zawinąć w dwa plastry boczku, włożyć do żaroodpornego naczynia, przyprawić do smaku. Posypać startym żółtym serem, wiórkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Natkę pietruszki posiekać, wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Upieczoną cykorię wyłożyć na półmisek, polać jogurtem i posypać wymieszaną mieloną papryką.