Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna przekąska na przyjęcie.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1869
Polecam, pychota.
Odsłon: 618
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 512
Składniki
Wykonanie: Cykorię umyć, usunąć głąb i przekroić na połowę. Następnie gotować przez 5 minut w osolonej wodzie z sokiem z cytryny i cukrem do smaku. Cykorię dobrze odsączyć, każdą połówkę zawinąć w dwa plastry boczku, włożyć do żaroodpornego naczynia, przyprawić do smaku. Posypać startym żółtym serem, wiórkami masła. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapiec przez około 20 minut. Natkę pietruszki posiekać, wymieszać z jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Upieczoną cykorię wyłożyć na półmisek, polać jogurtem i posypać wymieszaną mieloną papryką.