Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dość pikantne śledzie, przepis z rodzinnych stron mojej mamy.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8087
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8087
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 384
Składniki
Cebulę pokroić w półkrążki, zeszklić na rozgrzanym oleju. Gdy cebula będzie miekka dodać koncentrat z cukrem i przyprawy do smaku. Dusić chwilę na małym ogniu, później trochę przestudzić.
Śledzie pokroić na kwadratowe kawałki i układać w misce lub kamionce, przekładając każdą warstwę cebulą. Odstawić na 24 godz do lodówki.