Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czipsy z jarmużu czyli bardzo szybka, prosta i zdrowa przekąska, która zaskoczy Waszych bliskich lub znajomych. Możecie przygotować je na domową imprezę w formię przekąski lub jako zamiennik tradycyjnych czipsów bądź popcornu przy oglądaniu filmu/serialu.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1653
Polecam.
Odsłon: 484
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8412
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2930
Polecam.
Odsłon: 1653
Polecam.
Odsłon: 484
Składniki
Tak jak wspomniałem na wstępie jest to szybka w przygotowaniu przekąska, nie zajmie Nam to więcej niż 15-20 minut. Zaczynamy: Myjemy liście jarmużu i osuszamy. Następnie usuwamy grube włókna, które znajdują się na środku każdego liścia. Rwiemy liście na mniejsze kawałki, przekładamy do miski. W małej miseczce łączymy ze sobą: olej, sól i paprykę.
Do miski z jarmużem dodajmy przygotowaną marynatę i dokładnie mieszamy. Jarmuż układamy na blaszce, która wyłożona jest papierem do pieczenia ( pilnujcie tego aby kawałki jarmużu nie leżały na sobie ). Tak przygotowany jarmuż pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 5-7 minut ( lub do momentu gdy będą chrupkie ). I oto nasze czipsy z jarmużu są gotowe. Mówiłem, że szybka robota. Smacznego!!