Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 172
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 37
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1090
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 378
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 172
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 37
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1090
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 378
Składniki
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić na plastry o grubości ok 1 cm. Posypać solą i pozostawić na ok 15 min. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Posypać czerwoną czubrycą każdy krążek po obu stronach. Posypać mąką i bułką tartą. Rozbełtać jajka z łyżką oleju rzepakowego. Kolejno zamaczać każdy krążek w jajku. Smażyć krążki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym po obu stronach. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem Podać jako przekąskę lub np do obiadu. Smacznego.