Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina lub wieprzowina). Bulgogi dosłownie oznacza „mięso z ognia”. Bulgogi wg czytelników CNN Travel znalazło się na 23. miejscu na liście najlepszych potraw świata.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6639
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 2147
 
         
         
                Składniki
Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy kurczaka i marynujemy minimum 1 godzinę (a 3 godziny będzie jeszcze lepiej :))
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy marynowane mięso. Grillujemy je na patelni po 3 minuty z każdej strony.
W misce lub na talerzu rozkładamy liście sałaty i układamy na nich grillowanego kurczaka.
Podajemy na liściach sałaty rzymskiej