Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulgogi (wym. bulgogi) to jedno z podstawowych dań kuchni koreańskiej. Jest szybkie, łatwe i tanie w przyrządzeniu. Jest to nic innego jak marynowane i następnie grillowane mięso (kurczak, wołowina lub wieprzowina). Bulgogi dosłownie oznacza „mięso z ognia”. Bulgogi wg czytelników CNN Travel znalazło się na 23. miejscu na liście najlepszych potraw świata.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Składniki marynaty łączymy ze sobą, dodajemy kurczaka i marynujemy minimum 1 godzinę (a 3 godziny będzie jeszcze lepiej :))
Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy marynowane mięso. Grillujemy je na patelni po 3 minuty z każdej strony.
W misce lub na talerzu rozkładamy liście sałaty i układamy na nich grillowanego kurczaka.
Podajemy na liściach sałaty rzymskiej