Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki po prostu niebo w gębie, nie spodziewałam się nawet że mogą być takie pycha, kiedy spróbował je mój mąż stwierdził że na pewno to nie są dietetyczne babeczki bo są za dobre.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40709
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1098
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3442
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40709
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1098
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 266
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3442
Składniki
Mięso obieramy z kości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki przekładamy do miski i dodajemy po kolei; otręby owsiane, otręby pszenne, poszatkowana cebulkę ze szczypiorem, serek wiejski, żółtka, proszek do pieczeni, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dokładamy ubitą na sztywno pianę z białek.
Całość delikatnie ze sobą łączymy i przekładamy do papierowych foremek w kształcie babeczek, które umieszczamy w brytfance do pieczenia muffin.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 40-60 minut. Babeczki powinny mieć ładny brązowy kolor. Babeczki zjadamy na ciepło lub na zimno , w każdej formie są rewelacyjne. Smacznego !!!
;-D