Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki po prostu niebo w gębie, nie spodziewałam się nawet że mogą być takie pycha, kiedy spróbował je mój mąż stwierdził że na pewno to nie są dietetyczne babeczki bo są za dobre.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1127
Składniki
Mięso obieramy z kości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki przekładamy do miski i dodajemy po kolei; otręby owsiane, otręby pszenne, poszatkowana cebulkę ze szczypiorem, serek wiejski, żółtka, proszek do pieczeni, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dokładamy ubitą na sztywno pianę z białek.
Całość delikatnie ze sobą łączymy i przekładamy do papierowych foremek w kształcie babeczek, które umieszczamy w brytfance do pieczenia muffin.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 40-60 minut. Babeczki powinny mieć ładny brązowy kolor. Babeczki zjadamy na ciepło lub na zimno , w każdej formie są rewelacyjne. Smacznego !!!
;-D