Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki po prostu niebo w gębie, nie spodziewałam się nawet że mogą być takie pycha, kiedy spróbował je mój mąż stwierdził że na pewno to nie są dietetyczne babeczki bo są za dobre.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16811
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 830
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23596
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16811
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 92
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 312
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 830
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23596
Składniki
Mięso obieramy z kości, rozdrabniamy na mniejsze kawałki przekładamy do miski i dodajemy po kolei; otręby owsiane, otręby pszenne, poszatkowana cebulkę ze szczypiorem, serek wiejski, żółtka, proszek do pieczeni, sól i pieprz.
Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy i dokładamy ubitą na sztywno pianę z białek.
Całość delikatnie ze sobą łączymy i przekładamy do papierowych foremek w kształcie babeczek, które umieszczamy w brytfance do pieczenia muffin.
Babeczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 40-60 minut. Babeczki powinny mieć ładny brązowy kolor. Babeczki zjadamy na ciepło lub na zimno , w każdej formie są rewelacyjne. Smacznego !!!
;-D