Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepis znalazłam na internecie, polecam zrobić samemu, kupna o nie to :)
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Prz...
Odsłon: 37
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupe...
Odsłon: 240
Na śniadanie, szybki lunch lub kolację taki omlet będzie jak marzenie. :) Prz...
Odsłon: 37
Delikatne i aromatyczne pierogi obok tych z kapustą i grzybami idealnie uzupe...
Odsłon: 240
Składniki
Przesiewamy mąkę. W szklance rozpuszczamy drożdże z 3/4 ciepłej wody i łyżeczką cukru.
Do mąki dodajemy łyżeczkę oleju i wlewamy rozpuszczone drożdże. Wyrabiamy ciasto.
Do reszty wody dosypujemy 1,5 łyżeczki soli. Następnie wodę z solą dolewamy do ciasta i ugniatamy. Gdy utworzymy gładką kulę, opłukujemy ją w wodzie, wkładamy do miski, przykrywamy ściereczką i wkładamy na garnek z ugotowaną wodą.
Gdy ciasto rośnie przygotowujemy składniki na ciasto. Kroimy szynkę, ser, pieczarki, kurczaka, pomidor. Pieczarki, paprykę i kurczaka usmażyłam. kukurydzę odsączyłam z wody.
Piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni C. Stolnice posypujemy kaszą manną, wykładamy ciasto, wyrabiamy i wałkujemy do ulubionej grubości. Dzięki dodaniu kaszy mannej pizza będzie bardziej chrupiąca.
Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.. Ciasto smaruje ketchupem dodaję oregano. Następnie kładziemy plasterki sera żółtego i ulubione dodatki. Wkładamy pizzę do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 15 min na najniższym poziomie piekarnika.