Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma jak taka własnoręcznie zrobiona,dajemy na co mamy ochotę:)
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1806
Najlepszy szczaw jest w maju dlatego jadę za miasto w sprawdzone już miejsce...
Odsłon: 7035
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 6092
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 1806
Składniki
CIASTO Mąkę wsypać do miski,dodać jajko,rozkruszone drożdże,sól,roztopione 2 łyżki masła i wodę. Wyrobić ciasto i zostawić na 1/2 godz.do wyrośnięcia. Pieczarki pokroić i usmażyć na maśle .Wyrośnięte ciasto rozwałkować na dwie formy z piekarnika. SOS POMIDOROWY W rondelku na 1 łyżce masła podsmażyć koncentrat,podlać 100ml wody,doprawić do smaku pieprzem,solą i bazylią suszoną. Ciasto posmarować sosem pomidorowym,dać na wierzch podsmażone pieczarki.
Na wierzch poukładać kiełbasę i odcedzoną sałatkę oraz pokrojoną w kostkę paprykę.Rozsypać pokrojoną w kostkę cebulę. Posypać startym serem żółtym i zapiekać w 190st.do rozpuszczenia sera.
Smacznego życze!