Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja zarówno dla małych jak i dużych smakoszy - ciasto na pizzę z dodatkami dostępnymi w lodówce. Każdy wariant dobry ponieważ smaku w żaden sposób nie można ograniczać, a jedynym ograniczeniem jest to co znajdziemy w swojej lodówce ;)
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 421
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 123
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 43
Babka z tego przepisu jest smaczna, mięciutka oraz wilgotna. Polecam !
Odsłon: 58
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 25
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 61
Składniki
1. Dużą miskę natłuścić oliwą, odstawić. 2. Na stolnicę wysypać mąkę, dodać sól, a następnie dodawać stopniowo rozczyn zrobiony z drożdży, cukru i wody oraz oliwę cały czas wyrabiając ciasto w taki sposób by stało się sprężyste i odchodziło od dłoni. Podsypywać mąką gdy ciasto będzie kleiło się do dłoni i podłoża. 3. Przełożyć ciasto do przygotowanej wcześniej miski i uformować kulę. Przykryć miskę folią spożywczą, odstawić na 30-60 min lub do czasu, aż ciasto podwoi swoją objętość. 4. Z podanej proporcji można zrobić 2 blachy w rozm. ok.22x38cm (cieńsze ciasto) lub 1 blacha w w/w rozmiarze + mniejsza 22x22 cm (grubsze ciasto). 5. Blachy dokładnie natłuścić, rozwałkować ciasto i wyłożyć nim blachy 6. Ciasto posmarować ulubionym koncentratem pomidorowym, posypać do smaku suszoną bazylią oraz oregano względnie ziołami prowansalskimi . 7. Wyłożyć ulubione dodatki - u mnie szynka, młoda biała cebula pokrojona w piórka, ser żólty starty na drobnym oczku, słodkie pomidorki coctailowe (ćwiartki) i roszponka. 8. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 20 min - podajemy z ketchupem i/lub sosem czosnkowym względnie sosem do hamburgerów lub algierskim jeśli ktoś lubi egzotyczne i ostre smaki. SMACZNIE POLECAM!