Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wiadomo, że domowy fast food smakuje najlepiej! Tym razem trochę kuchni meksykańskiej. Wszytko co najlepsze czyli mięso, kukurydza, fasola czerwona, papryki i mnóstwo przypraw w placki tortilli, na które też znajdziecie u mnie przepisu z filmikiem. To co,.kto robi? Więcej przepisów oraz filmików krok po kroku znajdziesz na Instagramie oraz na kanale YouTube @smacznie_na_talerzu Zapraszam serdecznie!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6641
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 6641
Składniki
RYŻ PO MEKSYKAŃSKU Na rozgrzanej oliwie poddusić pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać surowy ryż, smażyć do lekkiego zrumienienia. Zalać bulionem/wodą, dodać wszystkie pozostałe składniki i dusić na minimalnym ogniu pod przykryciem ok 25 min. aż odparuje woda i ryż będzie miękki (od czasu do czasu mieszając)
CHILI CON CARNE Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulę, czosnek oraz wszystkie przyprawy. Dodać mięso, bulion/wodę, pokrojone w plasterki pieczarki, pomidory z puszki i dokładnie wymieszać. Dusić ok 15 min na małym ogniu. Następnie dodać pokrojone w cienkie, paski papryki i dusić jeszcze ok 10 minut aż odparuje woda. Od czasu do czasu mieszając. Kiedy papryki będą miękkie dodać fasolę oraz kukurydzę. Dusić jeszcze 5 minut. Na koniec doprawić wg uznania.
ZŁOŻENIE BURRITO️ Naleśnik powinien być ciepły, aby przy zwijaniu nie popękał. Na środek placka położyć przygotowany farsz ( 2-3 łyżki) boki zawinąć do środka i zwinąć jak naleśnik. Gotowe burrito podgrzać w opiekaczu do kanapek, grillu elektrycznym lub na patelni grillowej. Smacznego!