Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami warto zrobić coś na przekąskę, ale ważne by było to coś dobrego. A ta propozycja zadowoli najwybredniejszych.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Składniki na ciasto wkładamy do miski i za pomocą miksera wyrabiamy. Jak ciasto jest wyrobione i sprężyste to przykrywamy szmatką i odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę do wyrośnięcia.
Boczek kroimy na małe kawałki i podsmażamy delikatnie na patelni.
Ser ścieramy na grubych oczkach .
Do boczku dodajemy pokrojone pieczarki, pomidorki, cebulę oraz przyprawy i lekko podpiekamy. Taki farsz będziemy kładli na placek z ciasta.
Po godzinie, ciasto kładziemy na blacie wałkujemy na cienki placek. Na środek placka kładziemy przygotowamy farsz i posypujemy startym serem. Z placka formujemy większy pieróg tak jak na zdjęciu i smarujemy wierzch białkem lub wodą. Pieróg kładziemy na blachę wysmarowaną tłuszczem. Wkładamy do ogrzanego piekanika góra i dół 230 st C na około 30 minut.
I tak oto mamy super przekąskę i trochę kuchni ze słonecznej Italii. Smacznego.