Do góry

Przekąski Przepis na:

Domowe cheeseburgery

Domowe cheeseburgery

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 430

Dodano:

Odsłon: 649

Coraz bliżej weekend, a to znaczy, że zjadłoby się jakiegoś dobrego fast fooda. Z propozycja przybywają dzisiaj domowe burgery. Nie ma z nimi dużo pracy, jakby się wydawało, za to dobry smak gwarantowany. Wkrótce również przepis na bułki do burgerów.

Składniki

  • SKŁADNIKI:
  • 500g mięsa mielonego wołowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • ½ łyżeczki papryki czerwonej
  • mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • odrobina wody •olej do smażenia
  • SOS:
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 łyżka ketchupu
  • ¼ łyżeczki czerwonej papryki
  • DODATKOWO:
  • liście sałaty
  • ser żółty-plastry Hochland
  • pomidor
  • ogórek
  • cebula czerwona
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Domowe cheeseburgery

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa z pozostałymi składnikami. Wyrobiaj dłonią do momentu, aż połączą się wszystkie składniki. Mięsną masę odstawić do lodówki na godzinę.
    Wszystkie składnik wymieszać do połączenia.
    Mięso podziel na 4 równe części i w ringach uformuj kotlety o średnicy 10cm. Mięso ponacinać tworząc kratę. Smaż na rozgrzanym oleju po 3-4 minuty z każdej strony.

  2. ZŁOŻENIE BURGERÓW:

    Na bułce połóż liść sałaty, mięso, sos, plaster sera, pomidora, ogórka i cebuli.
    Każdy może złożyć burgery wg własnych upodobań.
    Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Rena1 30 sierpnia Domowe są najlepsze a Twoje wyglądają wprost IDEALNIE! Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń